כמה כיף, רק עוד כמה שעות לאחד החגים היותר טעימים שלנו!
אופיר בורגר דיאטנית קלינית B.Sc תינוקות וילדים במרפאתנו, מרכזת עבורכם את הטיפים שלה לקראת הארוחה. לקינוח, מצורף אפילו המתכון שלה למאפינס תפוחי עץ מומלצים לילדים ולמבוגרים כאחד!
וכך כותבת לנו אופיר:
 
"חגי תשרי וראש השנה בפרט, המביאים איתם רוח מרגשת של התחלות חדשות, מזמנים לנו תקופה של אירועים משפחתיים, התכנסות יחד סביב שולחן האוכל ושפע מטעמים המייחדים את התקופה הזו בשנה.
בדומה לסדר פסח, גם לראש השנה מתלוות שלל מסורות הקשורות במיני מזונות המסמלים את החג. הנה כמה הסברים על סימני החג, מה להעדיף וממה רצוי להימנע, איך משלבים את הקטנטנים בשולחן החג ואפילו מתכון. בואו נתחיל.

🍎 ישיבה סביב השולחן:
אכילה משותפת של כל בני המשפחה סביב שולחן אחד מעודד אכילה בריאה, עצמאית ומגוונת בכל גיל. נצלו את תקופת החגים וצרפו את הקטנטנים לשולחן המשפחה, הגישו אוכל למרכז השולחן ואפשרו להם להיות שותפים פעילים בארוחה – אפילו החל משלב ההכנה, עריכת השולחן וההגשה בהתאם לגילם.

🍎שירבו זכויותינו כרימון:
הרימון הוא בעל תכונות ייחודיות ונחשב לפרי בריא ומלא סגולות רפואיות. הוא עשיר מאוד בוויטמין C, נוגד חמצון חזק ועשוי לסייע בהגנה מפני מחלות לב וכלי דם.
ומה עם הקטנטנים?
מומלץ להימנע מהגשת גרגירי רימון שלמים לפעוטות מחשש לחנק וניתן לתת במקומם מעט מיץ רימונים מסונן.

🍎שנהיה לראש ולא לזנב –
דגים מהווים חלק מהתפריט המומלץ בתזונה ים תיכונית. הם מכילים חומצות שומן מסוג אומגה 3 המשתתפות בתהליכים נוגדי דלקת בגוף וחיוניות להתפתחות תקינה של המוח והעיניים, ויטמין D, חלבונים, ויטמין B12 ואף יוד שהינו חומר חיוני בכל שלבי החיים.
מומלץ לבחור בדגים טריים על פני דגים קפואים. אם צריך, ניתן להקפיאם לבד לאחר הקנייה.
ומה עם הקטנטנים?
מומלץ מאוד לשלב דגים כחלק מהתפריט השבועי, אך יש להקפיד על הגשת דג נקי לחלוטין מעצמות. יכולת השיעול של פעוטות אינה מפותחת ולכן אינם יודעים להוציא עצם שנתקעת בבית הבליעה או נשאפת. בנוסף, דגים הינם אלרגניים ולכן יש לחשוף אליהם מספר פעמים תוך מתן תשומת לב לתגובה אלרגית אפשרית לאחר החשיפה.

🍎שתתחדש עלינו שנה טובה ומתוקה –
אולי המנהג המוכר ביותר של ראש השנה – אכילת תפוח בדבש.
תפוח העץ מכיל כמות גבוהה של ויטמין C ועשיר מאוד בסיבים תזונתיים המסייעים למערכת העיכול ותורמים לתחושת שובע.
הדבש ידוע כבעל תכונות אנטי חימצוניות, הוא פרו-ביוטי ומיוחסות לו סגולות רבות כ"תרופת סבתא". אך אל נא תתבלבלו - בסופו של דבר, הדבש הינו סוכר פשוט, ומומלץ לצרוך ממנו במתינות.
ומה עם הקטנטנים?
פירות קשים בראשית האכילה מומלץ לבשל או לרסק. עד גיל 5 לחתוך לחתיכות המתאימות ליכולות הילד.
אין לתת דבש לתינוקות מתחת לגיל שנה, בשום צורה ואופן הכנה.
זאת משום שדבש ומוצריו עלולים להכיל רעלן המופרש על ידי החיידק קלוסטרידיום בוטולינום שנבגיו עשויים להימצא בדבש.
במקום דבש ניתן להגיש סילאן טבעי, אך גם ממנו מומלץ לצרוך במתינות רבה.

🍎ולקינוח, כמובטח: מתכון למאפינס תפוחים בריא שהגדולים יאהבו והקטנטנים יטרפו –

מצרכים ל-12 מאפינס:
2 כוסות קמח
1/2 כוס סילאן
2 כפיות אבקת אפייה
1כפית שטוחה קינמון טחון
2 ביצים
2 גביעי יוגורט לא ממותק מכל סוג
1/3 כוס שמן זית עדין / שמן קנולה
1כפית תמצית וניל
2 תפוחי עץ אדומים בינוניים
אופן ההכנה
1. משמנים תבנית שקעים למאפינס.
2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
3. קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות של 1 ס”מ / מגרדים בפומפייה.
4. מערבבים קמח, אבקת אפייה וקינמון בקערה.
5. בקערה נפרדת טורפים ביצים, מוסיפים יוגורט, שמן זית, סילאן ותמצית וניל ומערבבים.
6. יוצקים את תערובת הביצים לתערובת הקמח ומערבבים.
7. מוסיפים קוביות תפוחים / תפוחים מגוררים ומערבבים, רק עד לפיזורם בתערובת.
8. יוצקים לתבנית שקעים עד 3/4 מגובה השקעים.
9. אופים בתנור 25-20 דקות, עד הזהבה והתייצבות.
10. מצננים היטב ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד יומיים או במקרר עד 4 ימים.
• ניתן להחליף את הביצים במתכון בחצי כוס רסק תפוחים / בננה בשלה מרוסקת
• ניתן להשתמש ביוגורט מתחליפי חלב

בין אם תבחרו בחופשה מפנקת, בילויים משפחתיים או סתם זמן מנוחה בבית –
שתהיה לכם שנה טובה, בריאה ומתוקה.
ממני,
אופיר
לדף של אופיר בורגר ב מכבי שירותי בריאות : https://bit.ly/3tfd4F4

 

 

על הרעלות בטיפול תרופתי בילדים

דר.יוסי רוסמן מתראיין בנושא אלרגיה

על משחק ככלי טיפולי / אלירז וינברגר אנוש, קלינאית תקשורת

קרא עוד >>

על התקנים תוך רחמיים / דר.קרן בר יוסף, רופאת נשים

קרא עוד >>

על אלרגיות ועקיצות אביב / ד"ר גל נוימן

על אלרגיות ועקיצות אביב / ד"ר גל נוימן
קרא עוד >>

לזימון תורים

 

למידע עדכני על אירועים, הרצאות סדנאות הכנסו לדף הפייסבוק שלנו:

בית של בריאות