עם כל הקורונה הזו ברקע, אנחנו לא כל כך יודעים איך לאכול את שנת הלימודים שתפתח בעוד כ10 ימים,
מה שבטוח - הילדים צריכים לאכול גם בין הזומים וגם בכיתה!
 
מאיה אאורטה דקל, דיאטנית הבית שלנו, התגייסה עם כמה הצעות הגשה ונקודות חשובות בנושא תזונת ילדים.
מאיה עוסקת בתזונת תינוקות, ילדים, ונוער - באופן פרטני ועם המשפחה, והידע שלה מגיע מנסיון קליני רב. כאן בבית של בריאות ובמרפאות אחרות בהן היא עובדת מטעם 
מכבי שירותי בריאות

מאיה כותבת:
בשבוע הבא ילדינו צפויים לחזור למסגרות החינוכיות, במתכונת זו או אחרת... בין אם הילדים יעבירו שעות לימודיות רבות במסגרות החינוך או בבית, התזונה תופסת מקום חשוב ביום לימודים ארוך זה. אנחנו כהורים אחראים להשפיע על הרגלי האכילה של ילדינו ועל המגוון התזונתי הנגיש לרשותם. לצד שינה איכותית ופעילות גופנית סדירה, תזונה מסודרת ומאוזנת מכל קבוצות המזון (גם אם לא מאוד מגוונת אצל חלק מהילדים) הינה חיונית להתפתחות ולגדילה מיטבית. ולא פחות חשוב מכך, תורמת לבריאות איתנה בתקופה מאתגרת זו.
אז הנה כמה המלצות חשובות שיעזרו לנו ולילדינו להגיע לאיזון ולשגרת תזונה בריאה:
1. "צלחת מנצחת"- כלל האצבע הוא כי בכל ארוחה עיקרית (בוקר, צהריים וערב) נאכל ארוחה מלאה ומזינה מכל קבוצות המזון : שליש פחמימות , שליש חלבונים ושליש ירקות.
2. ארוחת בוקר לפני היציאה מהבית - חשובה כ"שוברת צום" של הלילה ומזינה את הגוף באנרגיה חשובה. ניתן להגישה כארוחה קלה, כמו למשל: פרי טרי עם אגוזים/שקדים/זרעים טבעיים או כוס חלב מכל סוג לצד מאפינס בריאות קטן/עוגיית קווקאר/דגני בוקר מלאים ללא סוכר או צנים עם ממרח.
** לילדים ונוער הנוטלים תרופות להפרעות קשב וריכוז מומלץ מאוד לאכול ארוחת בוקר מלאה יותר יחד עם התרופה, שכן רבים מהם סובלים מתאבון ירוד מספר שעות אחר כך. במקרה הזה אני ממליצה למשל על "מוזלי" (יוגורט טבעי עם קווקאר, פרי ואגוזים) או לחמנייה מלאה עם ביצה/גבינה/טחינה וכו'.
3. קופסת אוכל לביה"ס – תכלול לפי עקרון "צלחת מנצחת": כריך מלחם/לחמניה/פיתה/ מדגנים מלאים, מנה עשירת חלבון (ביצים/מוצרי חלב או סויה/ ממרח קטניות כמו חומוס או עדשים/ טונה/ פסטרמה ביתית דלת שומן), ירקות טריים ופרי טרי, בקבוק מים.
איך עושים את זה קל ? מכינים מראש יחד עם הילדים טבלת כריך שבועי!
4. לילדים שלא אוהבים כריכים- ניתן להחליף את הכריך בקרקרים/פריכיות מסוגי דגנים שונים או קלח תירס, לצד גביע קטן של גבינה/ טחינה/חומוס וכו'. אפשר לגוון עם ביצה/טונה בנפרד.
5. ליום לימודים ארוך- מומלץ להוסיף חופן אגוזים /שקדים טבעיים, פרי נוסף (טרי או מיובש), וארוחה קלה: כריך או סלט עשיר לפי "צלחת מנצחת" : ירקות בכל צורה לצד מנת חלבון (טונה/ביצה/גבינה/טופו/קטניות כמו עדשים /גרגירי חומוס) ופחמימות (פסטה/קינואה/בורגול/גריסים/ לחם מלא).
6.לילדים הלומדים בבית - יש יתרון, שעלול להיות גם חסרון, של נגישות למזון. חשוב לשמור על שגרת ארוחות מסודרות בשביל לצמצם את מנהג הנשנושים. מומלץ לפתוח בארוחת בוקר, בין הארוחות "לנשנש" ירקות/פירות חתוכים, ובצהריים לאכול ארוחה חמה.
7.ירקות ופירות- הקפידו להנגיש לילדים ירקות ופירות טריים מגוונים. במיוחד בתקופה זו חשובים אלו העשירים בויטמין C לחיזוק מערכת החיסון : פלפל (גמבה), עגבניה, פירות הדר, תותים, קיווי, מלון.
8. ארוחות משפחתיות- רבים מההורים עובדים בימים אלו מהבית, אז נצלו לטובה את ההזדמנות זו, בה אנו זוכים לתת דוגמא חיובית ולחזק את הקשר והתקשורת עם ילדינו.
באיחולי שנת לימודים פורה, בריאה וטובה,

 

על הרעלות בטיפול תרופתי בילדים

דר.יוסי רוסמן מתראיין בנושא אלרגיה

על משחק ככלי טיפולי / אלירז וינברגר אנוש, קלינאית תקשורת

קרא עוד >>

על התקנים תוך רחמיים / דר.קרן בר יוסף, רופאת נשים

קרא עוד >>

על אלרגיות ועקיצות אביב / ד"ר גל נוימן

על אלרגיות ועקיצות אביב / ד"ר גל נוימן
קרא עוד >>

לזימון תורים

 

למידע עדכני על אירועים, הרצאות סדנאות הכנסו לדף הפייסבוק שלנו:

בית של בריאות